СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ МОРСКИ КУРОРТ В БЪЛГАРИЯ

СЛЪНЧЕВ БРЯГ

СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ И НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ МОРСКИ КУРОРТ В БЪЛГАРИЯ

Слънчев бряг е най-големият български курорт. Разположен е на залив с формата на полумесец между град Несебър и курорта Свети Влас. Със своите стотици хотели, многобройни заведения, магазини и изградената си инфраструктура курортният комплекс днес може да посрещне няколкостотин хиляди туристи. Климатът тук се отличава с горещо слънчево лято и средни юлски температури 22-23° С.

ПЛАЖЪТ

Плажната ивица е дълга над 10 км и на места е широка над 60 метра. Финият пясък, естествените пясъчни дюни и плавното морско дъно привличат стотици хиляди туристи от цял свят. Плажът на Слънчев бряг е носител на Син флаг през 2011 г. – отличие за чиста околна среда.

НОЩЕН ЖИВОТ

Клубовете и дискотеките на Слънчев бряг са известни в цял свят. Тук често гостуват популярни диджеи и изпълнители и техните партита привличат много млади хора.

ЗАБАВЛЕНИЯ

Забавлението на туристите е гарантирано с разнообразни атракции – водни спортове, сърф, плажен волейбол, аквапарк, боулинг, различни съоръжения за деца. Заведенията за хранене и развлечение в курорта са стотици и предлагат разнообразна българска и международна кухня.

КОНФЕРЕНТЕН ТУРИЗЪМ

Курортът се е наложил и като един от големите комплекси в страната, предлагащи прекрасни условия за конферентен и бизнестуризъм

OТКРИЙТЕ

Let’s explore the best things to do in Sunny Beach

Несебър

В близост се намира Несебър, включен заради многобройните си културни паметници в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО.

Свети Влас

В съседния курорт Свети Влас се намира най-голямото яхтено пристанище на българското Черноморие

Бургас

Бургас е един от най-големите градове в страната и административен център на едноименната област. Бургас е културен център на региона.. Многобройни са и галериите в града. .Морската градина е подходящо място за разходка и отмора. Тук се намира и летният театър на града, където се провеждат разнообразни концерти и постановки.